Over 1Bite Foods.

Sharing food, connecting people.

Wij inspireren mensen om samen te genieten van goed eten. Met onze passie voor mooie producten stellen we de consument in staat om in korte tijd een borrelplank op tafel te zetten die de basis vormt voor warme herinneringen.

Innovatie en betrouwbare partner voor retailers.

1Bite Foods denkt actief mee met haar klanten.

We bieden het gehele assortiment in tapas aan en we denken actief met onze klanten mee om het Borrelgemak-schap altijd uitgebreid, vernieuwend en zeer smaakvol neer te zetten.

Met 1Bite Foods als partner groeien retailers harder dan de markt in de categorie ‘Borrelgemak’. Op basis van data-analyses en sterk category management adviseren wij onze klanten over hoe zij het optimale uit hun assortiment kunnen halen. Een assortiment dat perfect aansluit op de laatste trends in food en op de wensen van de doelgroep.

Onze missie, visie en kernwaarden.

Wij willen met onze producten mensen samenbrengen en ze mooie momenten met elkaar laten beleven. De missie van 1Bite Foods is daarom:

Sharing food, connecting people

Samen genieten van goed eten zorgt voor verbinding. En dat is precies wat wij willen creëren. Daarnaast gaat goed eten verder dan smaak, innovatie en versheid. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en laten dit terugkomen in onze MVO-aanpak.

Verantwoordelijkheid.

Ons werk stopt niet bij het ontwikkelen en produceren van lekkere en verrassende versproducten

Wij dragen namelijk graag bij aan een duurzame leefomgeving en een beter milieu voor iedereen. Zo onderzoeken en passen we voortdurend oplossingen toe om de hoeveelheid plastic in verpakkingen te reduceren.

 

Onze andere MVO-doelstellingen zijn als volgt:

 • Het beperken en scheiden van afval.
 • Het beperken van energiegebruik en zoveel mogelijk gebruik maken van milieuvriendelijke energiebronnen.
 • Samenwerken met leveranciers die milieu- en diervriendelijk te werk gaan.
 • Gebruikmaken van duurzame grondstoffen.
 • Het creëren van een optimale werkplek voor al onze medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat wij elkaar als collega’s veilig en gerespecteerd voelen en dat er een prettige werksfeer heerst.
 • Het beschikbaar stellen van gezonde voeding in onze kantine.
 • Het aanbieden van uitdagende stageplekken en andere mogelijkheden waardoor studenten zich binnen ons bedrijf volop kunnen ontwikkelen.

Onze kernwaarden.

Naast de MVO-aanpak en ons vooruitstrevende kwaliteitsbeleid staan wij voor de volgende kernwaarden:

 • We innoveren om mee te gaan met groeiende consumententrends en om uit te breiden naar nieuwe markten.
 • We waarborgen een stabiele supply chain met een focus op flexibiliteit, kwaliteit, productie en service om onze business optimaal te ondersteunen.
 • Respect, tolerantie, betrouwbaarheid, samenwerking, no-nonsense en passie zijn de core values waarmee we onze performance continu verbeteren.
 • We streven altijd naar duurzame manieren van werken.

Het succesverhaal van 1Bite Foods.

1Bite Foods werd in 2006 opgericht met in eerste instantie het doel om luxe hapjes voor de luchtvaart, foodservice en cateraars te ontwikkelen en te produceren. Maar al snel toonde de retail interesse in onze producten. Daarom besloten we uit te breiden en begonnen we met het aanbieden van een deel van ons huidige tapas-assortiment: gehaktballetjes, serranohamrolletjes en andere kleine borrelhapjes.

Vanaf 2013 nam het Borrelgemak-schap een enorme vlucht in Nederland. Vooral de breedte van het assortiment bleek een enorme kracht achter deze trend. Wij hebben ons als bedrijf en als innovatieve partner samen met onze klanten volop ontwikkeld binnen de categorie.

Sinds mei 2021 zijn we onderdeel van Signature Foods.